Før i tiden måtte man ha det fysiske førerkortet sitt med seg hvor enn man kjørte. Dette var den eneste gyldige måten å vise frem at du kjørte lovlig, hvis du ble stoppet av politiet. Etter som tiden gikk, og teknologien utviklet seg, så begynte flere og flere å etterspørre et digitalt førerkort. Dette er nå kommet, og det er kommet for å bli.

For å få det digitale førerkortet ditt så må du laste ned appen ”Førerkort”. Du kan laste den denne appen både fra App Store og Google Play. Når appen er lastet ned, må du logge inn og lage deg en personlig kode. Det digitale førerkortet kan bare benyttes på en enhet om gangen.

Når du har fått ditt digitale førerkort, så trenger du ikke lenger å ha med deg det fysiske. Det digitale førerkortet er identisk, og all nødvendig informasjon er  der.

Det digitale førerkortet er tillat ved en eventuell trafikkontroll. Det eneste du må huske på er at førerkortet ditt må være gyldig, og at du har nok strøm på telefonen din. Hvis du skal benytte deg at det digitale førerkortet så er du pålagt å ha nok strøm til hele kjøreturen din, og også ha en skjerm som er lesbar for politiet. Denne formen for identifikasjon er bare gyldig i Norge, i trafikken.

Krav for å få et digitalt førerkort :

  • Du må være registrert i folkeregisteret på norsk adresse
  • Du må ha et gyldig norsk førerkort
  • Du må ha bilde av deg selv lagret hos Statens Vegvesen

Vi i Online Trafikkskole ønsker å hjelpe deg på veien til å få ditt førerkort. Bestill din kjøretime hos oss i dag!

Link til Statens Vegvesen : https://www.vegvesen.no/