fbpx

Klasse B96

Vi i Online Trafikkskole gir deg muligheten til å ta førerkort i klasse B96. Førerkort i klasse B96 vil si at du kan kjøre bil og henger med den total vekt på 4250kg. Det vil si 750kg høyere enn hva du har lov til med klasse B. Du må være minimum 18 år for å ta denne typen førerkort. Du bør ha førerkort innenfor klasse B og ha gjennomført opplæring i denne klassen. Dette er ikke et krav, men dersom ikke kommer dette i tillegg.

For å få førerkort i klasse BE, så må du gjennomføre et obligatorisk 7 timers kurs, dette gjennomføres på trafikkskolen. Kurset inneholder :

  • 2 timer sikring av last
  • 2 trinnvurderinger
  • 3 timer sikkerhetskurs på vei

Du trenger ingen førerprøve for å få klasse B96. Etter du har fullført dette kurset og fått alt godkjent hos kjøreskolen, kan du gå å bestille deg et nytt førerkort.

OBS: Du må alltid sjekke vognkortet på bilen du kjører, dersom du skal trekke tung last. Det er viktig å aldri overskride bilens ”tillatte hengevekt”. Vi i Online trafikkskole hjelper deg gjerne med dette, og ser fram til å øvelseskjøre med deg, samt gi deg den kunnskapen du trenger for å kunne få førerkortet i klasse B96.