fbpx

Klasse BE

Vi i Online Trafikkskole gir deg muligheten til å ta førerkort i klasse BE. Førerkort klasse BE vil si at du kan kjøre bil og henger med en tillat totalvekt inntil 7000kg. Hengeren har maksimalt lov å veie 3500kg. BE gir deg muligheten til at bil+henger veier over 4250kg, og opptil 7000kg.  Dette er en vekt du ikke har lov å trekke med ren klasse B og heller ikke B96. Du må være minimum 16 år for å kunne øvelseskjøre med personbil og henger, og være 18 år for å ta førerkortet. Du bør ha førerkort innenfor klasse B og ha gjennomført opplæring i denne klassen. Dette er ikke et krav, men dersom ikke kommer dette i tillegg.

For å få førerkort i klasse BE, så må du gjennomføre et obligatorisk 7 timers kurs. Dette gjennomføres på trafikkskolen. Kurset inneholder:

  • 2 timer sikring av last
  • 2 trinnvurderinger
  • 3 timer sikkerhetskurs på vei

Du må også bestå en praktisk førerprøve ved din nærmeste trafikkstasjon for å få førerretten til klasse BE.

OBS: Du må alltid sjekke vognkortet på bilen du kjører, dersom du skal trekke tung last. Det er viktig å aldri overskride bilens ”tillatte hengevekt”. Vi i Online trafikkskole hjelper deg gjerne med dette, og ser fram til å øvelseskjøre med deg, samt gi deg den kunnskapen du trenger for å kunne få førerkortet i klasse BE.